Kάππαρη σε σκόνη (αποξηραμένα φύλλα) 4 γρ.

Νέο Kάππαρη σε σκόνη (αποξηραμένα φύλλα) 4 γρ.

Για την παρασκευή της σκόνης επιλέγονται τα κατάλληλα φύλλα κάππαρης, διαβρέχονται με πόσιμο νερό για την απομάκρυνση της τέφρας, κατόπιν ξηραίνονται με φυσικό τρόπο (μελτέμια & θερμοκρασία αέρα) σε υπόσκαφο για προστασία από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία & διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα χλωροφύλλης. Στο τέλος αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη με φυσικό τρόπο διατηρώντας το ζωντανό πράσινο χρώμα και ξηραίνεται εκ νέου ,με τον ίδιο τρόπο, ώστε τα επίπεδα της υγρασίας να είναι στα επιθυμητά όρια και καταλήγει στην  τελική της μορφή, λεπτή σκόνη (πούδρα). Η βιολογική κάππαρη σε σκόνη διατίθεται σε γυάλινο σκουρόχρωμο βαζάκι (καπάκι και πρόσθετο πώμα ασφαλείας) με καθαρό βάρος τεσσάρων γραμμαρίων (4.000 mgr) μόνο καθαρής πρώτης ύλης (χωρίς συντηρητικά ή άλλες προσμείξεις) και φυλάσσεται μέσα σε χάρτινο κυλιδρικό κουτί εμπεριέχοντας δοσομετρικό κουταλάκι (περίπου 130mgr/δόση σε σύνολο περισσότερο των 30 δόσεων).

 

capariuses

Ζεστό ρόφημα: Χρησιμοποιώντας το δοσομετρικό κουταλάκι, μετρήστε από 1 έως 2 κουταλάκια σκόνη κάππαρης στην κούπα. Προσθέστε λίγο νερό και χτυπήστε ελαφρά γρήγορα μέχρι να διαλυθεί και το υγρό να γίνει ένας ανοιχτόχρωμος αφρός. Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό (σύνολο 200ml) . Πιείτε αμέσως πριν η σκόνη εγκατασταθεί στόν πάτο του μπόλ. 

Παγωμένο Latte: Αρχίστε με την προετοιμασία του χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Σε ένα ξεχωριστό ποτήρι χτυπήστε ελαφρά 50γρ. φυτικό γάλα (καρύδας,αμυγδάλου) μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε πάγο στο γάλα και στη συνέχεια το ζεστό ρόφημα κάππαρης. Για γλυκιά γεύση προσθέστε μέλι & λίγες σταγόνες λεμονιού και ανακατέψτε το.

Smoothies: Βάλτε γάλα από καρπό, ένα δοσομετρικό κουταλάκι σκόνη κάππαρης και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατέψτε το.  

Σάλτσα ταρτάρ (sauce tartar): Είναι μια κρεμώδης κρύα σάλτσα που βασίζεται στη μαγιονέζα και έχει καθιερωθεί ως μια σάλτσα ιδανική για να συνοδεύσει κυρίως το ψάρι. Εφευρέθηκε στη Γαλλία περί τον 19ο αιώνα.Υλικά: 200 ml. σπιτική μαγιονέζα, 2 δοσομετρικά κουταλάκια σκόνη κάππαρης, 7-8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Παρασκευή: Ξεπλύνετε το αγγουράκι σε τρεχούμενο νερό.Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν την καταναλώσετε, να δέσουν οι γεύσεις. 

Συμβουλές: Φυλάξτε τη σκόνη σε θερμοκρασία δωματίου (δροσερό και σκιερό μέρος).Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, δεν πρέπει να βράζει ειδάλλως θα έχει πικρή γεύση. Επεξεργαστείτε την και σε άλλες μαγειρικές συνταγές δίνοντας ιδαίτερη γεύση εξαιτίας του ήπιου πικάντικου αρώματος.

 

  • Κατασκευαστής: SantOrganics
  • Κωδικός Προϊόντος: CaperLeavesPowder
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 10,89€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,64€