ΚΤΗΜΑ ΦΩΤΙΑ

 


Το έδαφος (μείγμα τέφρας, λάβας και ελαφρόπετρας), η θάλασσα, ο ήλιος και ο άνεμος προσδίδουν ένα σπάνιο χαρακτήρα στον αμπελώνα από ρίζες μαύρης σταφίδας, από τις αρχαιότερες ποικιλίες αμπέλου, και η έλλειψη εδαφικού ύδατος αποτελεί το σπουδαιότερο συστατικό για την ανάπτυξη της σε αυτό το μοναδικό μικροκλίμα. Ο αμπελώνας μας είναι από την πρώτη μέρα πιστοποιημένος με τα αυστηρά κριτήρια της βιολογικής γεωργίας.

Στην πρώτη κτιστή σκιάδα στην Σαντορίνη και ίσως στις Κυκλάδες...η μαύρη σταφίδα ωριμάζει στη σκιά της και αποκτά αυθεντικά αρώματα, πλούσια γεύση και γεμάτο “σώμα” χωρίς καραμελοποιημένα σάκχαρα. Άριστη ποιότητα καθώς οι μικροσκοπικοί καρποί δεν εκτίθενται στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επίσης χώρος διαλογής πριν την συνέχεια ωρίμανσης εντός υπόσκαφου αλλά και ξεκούρασης στις ηλιόλουστες και ανεμώδεις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου...

 The soil (a mixture of ash, lava and pumice), the sea, the sun and the wind give a rare character to the vineyard of black currant roots, one of the oldest grape varieties, and the lack of soil water is the most important ingredient for its growth in this unique microclimate. Our vineyard has been certified from day one according to the strict criteria of organic farming.

In the first built shade in Santorini and perhaps in the Cyclades...the black currant ripens in its shade and acquires authentic aromas, rich flavor and full “body“ without caramelized sugars. Excellent quality as the tiny fruits are not exposed to the harmful rays of the sun. Also a place for sorting before further ripening in a cave but also for resting in the sunny and windless rest of the year...


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ / SEARCH OF ORGANIC CERTIFICATION

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Σύστημα ελέγχου για την βιολογική παραγωγή)
https://1click.minagric.gr/oneClickUI/frmVioKal.zul (ΑΦΜ 113572264 SantOrganics-ΦΩΤΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (Ηλεκτρονική πιστοποίηση TRACES /αριθ. 910/2014 κανονισμός eIDAS)
https://webgate.ec.europa.eu/tracesnt/directory/publication/organic-operator/GR-BIO-03.300-0005443.2023.002.pdf