Έλαιο σπόρων φραγκόσυκου bio 10ml

Νέο Έλαιο σπόρων φραγκόσυκου bio 10ml

Έλαιο σπόρων φραγκόσυκου από το βιολογικό αγρόκτημα SantOrganics Οία Θήρας.

(Το κόστος μεταφορικών είναι δωρεάν για αποστολή σε όλη την Ελλάδα και για Ευρώπη/Αμερική για αγορά άνω των 4 τεμαχίων) 


Το λάδι από τους σπόρους του φραγκόσυκου έχει βαθύ χρυσό χρώμα, πυκνή σύνθεση και μια φυσική μυρωδιά. Η άνυδρη αυτοφυής ποικιλία είναι η Opuntia ficus indica και βρίσκεται ανάμεσα στο ηφαιστειογενές αρχαίο αμπελώνα της Οίας στην Σαντορίνη . Η συγκομιδή των φραγκόσυκων γίνεται στο πιστοποιημένο βιολογικό μας αγρόκτημά*, η αποξήρανση των σπόρων στο υπόσκαφο μας με σκοπό την διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους. Είναι το πρώτο λάδι από σπόρους φραγκόσυκου βιολογικής γεωργίας* στην Σαντορίνη, τις Κυκλάδες και σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με επιστημονικά άρθρα* εκτός από την βιταμίνη Ε (αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες), περιέχει βιταμίνη Κ (δρα στην υπερμελάχρωση και στους επίμονους μαύρους κύκλους), αμινοξέα (που ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων), φυτοστερόλες και πολυφαινόλες (με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση), λιπαρά οξέα, κυρίως λινολεϊκό και ολεϊκό (συμβάλλουν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και ως ένα σημείο, και στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας). Περιέχει το υψηλότερο ποσοστό (88%) ακόρεστων λιπαρών οξέων σε σχέση με άλλα έλαια ομορφιάς, με τη βέλτιστη αναλογία λινελαϊκού προς ελαϊκό σε περίπου 3:1. Το Opuntia Ficus Indica (φραγκόσυκο) είναι το μόνο φυτό που περιέχει και τις 24 αντιοξειδωτικές βεταλαΐνες. Επίσης όπως αναφέρεται ο συνδυασμός των δραστικών συστατικών του προσφέρει ανακούφιση στην επιδερμίδα που υποφέρει από ροδόχρου ακμή. Σύμφωνα με την έρευνα απορροφάται εύκολα διεισδύοντας γρήγορα στην επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρά υπολείμματα ενώ προτείνετε να εφαρμόστε από 1 ως 3 σταγόνες σε καθαρή επιδερμίδα ώστε το έλαιο να διεισδύσει σωστά χωρίς να αφήσει λιπαρότητα σε κάθε τύπο δέρματος ενώ προσφέρει τις μοναδικές του ιδιότητες εξίσου σε άνδρες και γυναίκες. Το συγκεκριμένο έλαιο από σπόρους φραγκόσυκου δεν αποτελεί βρώσιμο προϊόν.
Το φραγκόσυκο, ή Opuntia ficus indica , είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας των κάκτων Cactaceae . Το γένος πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική πόλη Opus, όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωσε ένα βρώσιμο φυτό και μπορούσε να πολλαπλασιαστεί ριζώνοντας τα φύλλα του.
Το έλαιο φραγκόσυκου χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες. Μόλις πρόσφατα, η έρευνα άρχισε να δείχνει πόσο ευεργετικό είναι το έλαιο φραγκόσυκου για το ανθρώπινο δέρμα. Τα πρώτα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το έλαιο φραγκόσυκου μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματος και να βοηθήσει στον καθαρισμό και τον έλεγχο της ακμής. Το φραγκόσυκο λέγεται επίσης ότι χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της ερήμου του για να καταπραΰνουν το ξεραμένο δέρμα που προκαλείται από τον ξηρό και ζεστό καιρό και τους αδυσώπητους ανέμους. Σήμερα, το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λάδι μπορεί να συμπιεστεί και να εξαχθεί από τους σπόρους και να χρησιμοποιηθεί ως λάδι μεταφοράς. Το φραγκόσυκο κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα σε καλλυντικά και εφαρμογές περιποίησης δέρματος ως ζωτικής σημασίας συστατικό.
Το έλαιο φραγκόσυκου είναι φυσικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά. Αυτό δίνει στο φραγκόσυκο και τις καταπραϋντικές του ιδιότητες όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου λειτουργούν στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων που έρχονται με το ώριμο δέρμα μαζί με τις σκούρες κηλίδες. Παρόλο που τα άτομα με όλους τους τύπους δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από το έλαιο φραγκόσυκου, λέγεται ότι είναι πιο ωφέλιμο για εκείνους με λιπαρό, θαμπό και ώριμο δέρμα. Όταν εφαρμόζεται, αυτό το λάδι απορροφάται εύκολα από το δέρμα, αφήνοντάς το μεταξένιο και ενυδατωμένο χωρίς να γίνεται λιπαρό. Έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά. Παράγεται με τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης όπου οι σπόροι του συμπιέζονται μέχρι να απελευθερωθεί το έλαιο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα που δρουν στο ξηρό δέρμα και βοηθούν στην ενυδάτωση και την αποκατάσταση της υγρασίας. Δρα στο δέρμα βοηθώντας στην αύξηση της ικανότητάς του να το απορροφά. Τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο έλαιο βοηθούν στην αναπλήρωση του κολλαγόνου, το οποίο είναι σημαντικό μέρος της διατήρησης της ελαστικότητας του δέρματος.
Οι βιταμίνες Ε και Κ στο λάδι λειτουργούν καλά σε δέρμα που φαίνεται κουρασμένο και θαμπό. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά δρουν στην εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος και καθιστώντας το λείο και φρέσκο, χωρίς να είναι κολλώδες ή λιπαρό. Οι πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν στην ανακούφιση των βλαβών από τον ήλιο. Για την ερυθρότητα και την ακμή, η εφαρμογή του ελαίου στο δέρμα όχι μόνο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής αλλά βοηθά επίσης στον έλεγχο των βακτηρίων που προκαλούν ακμή.
Οι θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητες του ελαίου φραγκόσυκου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα φυσικά προερχόμενα θρεπτικά συστατικά στο λάδι, όπως οι πολυσακχαρίτες, λειτουργούν σε κατεστραμμένο, ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Τα κύρια συστατικά του ελαίου-φορέα φραγκόσυκου είναι το λινολεϊκό οξύ, το ελαϊκό οξύ, τα φυσικά καροτενοειδή, τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή.

Το λινολεϊκό οξύ είναι γνωστό ότι: Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, βελτιώνει την εμφάνιση του κατεστραμμένου δέρματος και βοηθά στην προώθηση της αναγέννησης των κυττάρων.Το ελαϊκό οξύ είναι γνωστό ότι: Βοηθά να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το δέρμα, βοηθά την ισορροπία και την αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα καροτενοειδή είναι γνωστό ότι: Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες. Τα ωμέγα-6 είναι γνωστό ότι: Βοηθούν στην προώθηση της υγείας και της ανάπτυξης, ενυδατώνουν το δέρμα, βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου. Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι: Βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, βοηθά στο άνοιγμα των πόρων του δέρματος. Τα φλαβονοειδή είναι γνωστό ότι: Παρέχουν άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το έλαιο φραγκόσυκου έχει επίσης πολλές χρήσεις για τα μαλλιά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε αυτό το λάδι φορέα δρουν ως καταπραϋντικό του τριχωτού της κεφαλής και ως φυσικό μαλακτικό. Είναι επίσης κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά, καθώς τα αντιοξειδωτικά του ελαίου διεγείρουν το κολλαγόνο και διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής υγιές. Η βιταμίνη Ε στο λάδι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής και διατηρεί τα μαλλιά λεία και ενυδατωμένα ακόμα και σε ξηρό και ζεστό καιρό. Το ελαϊκό οξύ που υπάρχει στο λάδι βοηθά στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών και τα διατηρεί απαλά. Το έλαιο φραγκόσυκου φραγκόσυκου έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχει εξαιρετικά οφέλη για τα μαλλιά μέσω της ικανότητάς του να αυξάνει τη συνολική ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη υγρασίας, την προσθήκη όγκου και την απαλότητα των μαλλιών λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του ελαίου φορέα.
Στο έλαιο σπόρων φραγκόσυκου συναντάμε ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών και έχει πολλές χρήσεις στη βιομηχανία καλλυντικών.
Κατά μέσο όρο οι σπόροι του φραγκόσυκου περιέχουν περίπου μόνο 5-8% έλαιο που εξάγεται με ψυχρή έκθλιψη με την διαδικασία της σύνθλιψης των σπόρων που μεταφέρουν το πολύτιμο λάδι χρησιμοποιώντας εξοπλισμό συμπίεσης με την θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 42°C. Αυτό επιτρέπει στο έλαιο να διατηρεί όλα τα ευεργετικά του συστατικά. Το μη επεξεργασμένο ψυχρής έκθλιψης έλαιο φραγκόσυκου είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας φραγκόσυκου στην περιοχή Οίας Θήρας (Σαντορίνη) στις Κυκλάδες.
Διάρκεια ζωής: Ανατρέξτε στην φέρουσα ημερομηνία λήξης.
Αποθήκευση: Συνιστάται να φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να διατηρηθεί η φρεσκάδα σε θερμοκρασία κάτω από 18°C ​​και μακριά από το φως.

Η συσκευασία εμπεριέχει 10ml καθαρό έλαιο σπόρων φραγκόσυκου βιολογικής γεωργίας* χωρίς προσμίξεις άλλων ελαίων και παραγωγής με την μέθοδο ψυχρής έκθλιψης καθώς και γυάλινο δοσομετρικό σταγονόμετρο.



*ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ,MSDS κτλ) ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ. 
*https://www.researchgate.net/publication/222396756_Fatty_acid_composition_and_rheological_behaviour_of_prickly_pear_seed_oils
*https://www.researchgate.net/publication/354856544_Opuntia_spp_Seed_Oil

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Σύστημα ελέγχου για την βιολογική παραγωγή)
https://1click.minagric.gr/oneClickUI/frmVioKal.zul (ΑΦΜ 113572264 SantOrganics-ΦΩΤΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (Ηλεκτρονική πιστοποίηση TRACES /αριθ. 910/2014 κανονισμός eIDAS)
https://webgate.ec.europa.eu/tracesnt/directory/publication/organic-operator/GR-BIO-03.300-0005443.2023.003.pdf



  • Κατασκευαστής: SantOrganics
  • Κωδικός Προϊόντος: PPOIL10
  • Διαθεσιμότητα: 2-3 Ημέρες
  • 25,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 20,17€